Het leven praat terug ….

vd Heuvelweb2maandag 12 februari 2018 17:46

“Het leven praat terug”, een citaat van dr. Gabriël Anthonio tijdens het Leiderschapsseminar van Compassion afgelopen donderdag. Een uitspraak die me de achterliggende dagen nogal bezig hield.

door Lubbert van den Heuvel

Het leven praat terug, ik moet denken aan dat moment in die stal, een stal op een zorgboerderij. Ik heb het voorrecht om in het kader van de verkiezingscampagne hier een aantal foto’s te maken. We lopen de stal binnen, een stal met mooie rode runderen, lekker dik in het stro. Een mooie plek om foto’s te maken. Ook een mooie plek van ontmoeting, als we even binnen zijn komen er ook 2 jongens binnen. De jongens zijn enthousiast, zorgzaam en behulpzaam. Een deel van hun week brengen zij door op deze boerderij. Ze helpen de boer met het dagdagelijks werk en ze komen hier tot rust. Ze genieten van het boerenleven, het buitenleven, de natuur, maar ook van de dieren.

Als het leven te veel is als het leven te zwaar is, als je gewoon rust in je hoofd moet krijgen dan kan dat soms door hele basale dingen. Terug naar de basis. Deze zorgboerderij is daar zo’n geweldig voorbeeld van. Dagelijks zijn ze hier te vinden, 10-tallen mensen van jong tot oud. Mensen die tot rust komen door de aanraking van de natuur, door de aanwezigheid van dieren. Hoe bijzonder… ‘het leven praat terug’.

Toen ik de foto hiernaast zag was mijn primaire reactie ‘eindelijk een luisterend oor’!

In eerste instantie gekscherend. Maar hoe langer ik er over nadenk hoe meer gaat het me voor leven.

Ik denk terug aan het gesprek met de 2 jongens, maar ook met de zorgboeren. Hoe mooi om te horen dat wekelijks 10-tallen mensen op deze locatie mogen zijn voor een stuk tijdsbesteding en om tot rust te komen. Tot rust te komen door bezig te zijn met de basale zaken het leven, de schepping, de natuur, de dieren. Misschien wel omdat de dieren en de natuur als een luisterend oor zijn.

Ik ben trots op ze de zorg- en hulpverleners die hun hart laten spreken en vanuit hun hart met liefde om zien naar hen die zorg en een luisterend oor nodig hebben! Ook de komende 4 jaar wil de ChristenUnie in Putten graag de spreekbuis van deze mensen zijn!

Met elkaar, Goed voor elkaar!!!

« Terug

Reacties op 'Het leven praat terug ….'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.