Genieten en terugkijken

elimwoensdag 07 maart 2018 08:47

Daar zit ik dan, op zaterdagavond met een glas wijn. Genietend en terugkijkend op een mooie week. Maar ook een week met een donkere rand door het overlijden van Julia Blokhuis. Dat maakt indruk. Op zaterdagavond tel ik vaak mijn zegeningen en sluit ik de week af.

door TeunJan van Ooijen

Altijd kom ik tot de conclusie dat ik een gezegend mens ben. Ik heb een mooie baan en mag mijn werk voor de gemeenteraad doen. Dat werk is nu intensiever dan anders door de campagne voor de aanstaande verkiezingen.

 

Het is een voorrecht om raadslid te zijn voor een gemeente als Putten. Een gemeente die kleurrijk is, zorg draagt voor elkaar en waar het een plezier is om te wonen. In de afgelopen week mocht ik verschillende werkbezoeken afleggen. Een werkbezoek vind ik een prachtig onderdeel van mijn raadswerk. Voor mij persoonlijk ook een heel belangrijk onderdeel. De reden daarvan vertel ik zo. Maandagavond was er de uitnodiging vanuit het verengingsgebouw in Huinen. Er werd gesproken over de functie, het gebruik en het verleden van het gebouw. Er is een stichting die zich inzet en verantwoordelijkheid draagt voor het gebouw. Verschillende activiteiten kunnen er plaats vinden. Elke activiteit zorgt voor passie en plezier. Tijdens het bezoek liet het koor een stuk ten gehore brengen.

 

Woensdagavond mocht ik een deel van de les ONA (Orientatie Nederlandse Arbeidsmarkt) bijwonen. Samen met verschillende statushouders hebben we gesproken over hun eerste stappen in onze gemeente. Ik vind het bijzonder om deze mensen te leren kennen en hun verhalen te horen. De zorg van docenten en begeleiders voor deze statushouders was mooi. Dat maakt de gemeente kleurrijk. Daar ligt de komende jaren voor de gemeente een belangrijke taak en verantwoordelijkheid.

 

Donderdag was Woonzorgcentrum Elim het decor van het werkbezoek. Met een bestuurder spraken we over Elim, hun werkwijze en haar bewoners. Ook tijdens dit bezoek stond de zorg voor mensen centraal. Het personeel draagt zo veel mogelijk bij aan een positief leefklimaat voor bewoners. Een voorbeeld: voordeuren van mensen worden nagemaakt om mensen een thuis te bieden.

 

Drie voorbeelden van plekken waar ik eerder niet was geweest maar waar ik misschien in de toekomst wel het woord over mag voeren in de raad. Daarom vind ik een werkbezoek zo belangrijk. Uit een ambtelijk stuk kan ik een conclusie trekken, maar door onder de mensen te  zijn proef ik de sfeer en krijg ik uitleg van mensen die op de werkvloer staan. Dit zorgt voor een andere bril waarmee ik stukken kan beoordelen. Om ons raadswerk goed te kunnen doen, hebben wij uw steun nodig. Stem daarom 21 maart ChristenUnie!

 

Morgen is het zondag. Elke nieuwe week start ik met een kerkdienst. Om steeds meer te leren leven in afhankelijkheid en met de hulp van onze God.

 

Hartelijke groet

« Terug

Reacties op 'Genieten en terugkijken'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.