De Varkenshandelaar en de ChristenUnie als Rentmeesters

aaltPosthouwermaandag 19 februari 2018 10:27

‘Varkenshandelaar’, wat denk je daar nu bij ? Varkens, daar zit een ‘luchtje’ aan en het woord ‘handelaar’, nou daar heb je toch ook zo je gedachte bij, of niet soms? Toevallig horen die woorden bij mijn identiteit en ben ik daar best trots op. Meer dan honderd jaar volgen wij elkaar in de familie op en de volgende generatie schuift al weer aan. En wij stellen er een eer in om goed om te gaan met de dieren en om eerlijk handel te drijven.

‘Rentmeester’ is een ook al zo’n oud beroep met een sterke integriteit, het is ook een woord dat nog steeds gebruikt wordt en een lading heeft van het dragen van een grote verantwoordelijkheid. Een Rentmeester heeft veel zeggenschap en ruimte over het beheer van degene die hem daarover heeft aangesteld. De overeenkomst tussen een goede ‘rentmeester’ en een goede ‘varkenshandelaar’ zit in die integriteit. Dat is niet iets wat je wel zou willen of kunt leren of zo. Integer, dat bén je of dat ben je niet, dat is een soort códe waar je aan voldoet, daar ben je op aanspreekbaar en kan niet afhankelijk zijn van emotie of eigenbelang. Daar mag ook nooit twijfel over zijn. Je woord is je woord, daar hoeft niets schriftelijk van vast te liggen of juridisch een grijs gebied te zijn. Dat is een opdracht voor je leven !

Als lid van de fractie van de ChristenUnie Putten, heb ik ook zo’n opdracht: ik word mede-rentmeester van ons mooie dorp Putten. Als christen-politicus kan daar ik niet omheen. Ook daar moet ik het onderscheid kunnen maken. Kan ik die verantwoordelijkheid aan? Dat is geen vráág, maar een ópdracht!

Zo’n Rentmeester is verantwoordelijk voor het bezit van zijn opdrachtgever en hij moet ook verantwoording afleggen over hetgeen hij of zij doet en of die beslissingen zuiver van motief zijn en rechtvaardig.

Verantwoordelijkheid dragen en verantwoording af durven leggen van onze daden en beslissingen, dat zit in onze genen bij de Christen Unie en zo ben ik er ook toe bereid om de komende jaren verantwoord aan de slag te gaan als een waardige rentmeester van ons mooie dorp ‘Putten’. Zo wil ik ook de Puttense burger, agrariër en ondernemer, helpen om op een duurzame en verantwoorde manier de toekomst in te gaan. Ik ben er klaar voor en hoop op uw steun en op de wijsheid van onze Vader om de integriteit en het rechtvaardigheidsgevoel te tonen en te bewaren!

 

 

« Terug

Reacties op 'De Varkenshandelaar en de ChristenUnie als Rentmeesters'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.