Omzien naar …

inside-2596352__340maandag 12 maart 2018 16:22

Enkele maanden geleden werd een bewoonster in onze straat onderaan de trap in haar huis gevonden. Waarschijnlijk heeft ze daar tussen de 24 en 48 uur gelegen omdat ze niet in staat was iemand te alarmeren. Haar man verbleef bovendien enkele dagen van huis. Gelukkig is het allemaal goed afgelopen doordat oplettende buren haar uiteindelijk hebben gevonden.

Dat zoiets kon gebeuren in ons dorp is tekenend voor de huidige tijd. Onze maatschappij richt zich steeds meer op zelfredzaamheid. Het egoïsme viert hoogtij.

Vanuit onze christelijke visie, gebaseerd op de Bijbel, zien wij het als onze plicht naar

de mensen om ons heen om te zien en als leden van de CU zijn ook wij aangesprokenen in deze.

 Als gemeenteraadsleden zullen we initiatieven, t.a.v. de verbetering van de communicatie tussen de burgers onderling en burgers versus gemeentebestuur, ontwikkelen en ondersteunen.

Denk hierbij aan het promoten van buurtfeesten, het geven van voorlichting met

betrekking tot beveiliging van woningen, het stimuleren van het aanmaken van een buurt-app. Een en ander wordt al gerealiseerd in enkele wijken.

 Ook persoonlijk kunnen jij en ik een steentje bijdragen. Je kunt een gesprek aanknopen met je buren, elkaar op hoogte houden, je vakantie doorgeven of

af en toe elkaar eens op de koffie uitnodigen. Zo worden jong en oud, alleenstaand of niet, meer betrokken bij het sociale leven van een buurt.

 

 ... elkaar

« Terug

Reacties op 'Omzien naar …'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.