Ledenvergadering stelt verkiezingsprogramma vast

kandidaten GR2018vrijdag 01 december 2017 10:39

De afgelopen donderdagavond hadden de leden van ChristenUnie Putten het druk. Op de agenda van de ledenvergadering stond de voorzitterswisseling, de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 en het verkiezingsprogramma. Een goede opkomst liet zien dat de leden zich bij al deze punten ook betrokken voelden.

Voorzitter Johan van Keulen trad af en werd opgevolgd door oud-wethouder Ard Kleijer. Bij zijn afscheid als wethouder had Kleijer al aangegeven dat hij de ChristenUnie niet in de steek zou laten. Als voorzitter wil hij graag een nieuw elan aan de ChristenUnie geven. Met vaardige hand nam Kleijer de leiding van de vergadering over en werd er begonnen met het voorstellen van de nieuwe kandidaat-raadsleden. Lijsttrekker wordt de huidige fractievoorzitter Lubbert van den Heuvel.

De tweede plaats wordt ingenomen door het zittende raadslid Teun-Jan van Ooijen. Op nummer drie en vier staan de twee huidige commissieleden Erik van Hemel en Aalt Posthouwer. Op de volgende plaatsen staan nieuwkomers, op 5 Wilco van de Langemheen, op 6 Jan van de Brink en op 7 Arjan van Beek. Op nummer 8 staat de huidige wethouder Gerbert Priem. Priem is ook de kandidaat-wethouder van de ChristenUnie.

De twee huidige oudgediende raadsleden Arie van den Bor en Peter Brink staan niet meer op een verkiesbare plaats. Met duidelijk meer jongeren op de lijst kijkt de ChristenUnie Putten vooruit naar de toekomst. Een mooie mix tussen nieuwe en ervaren leden, stelde voorzitter Kleijer.


Ook het verkiezingsprogramma kon rekenen op goede aandacht van de aanwezige leden. Er werd gediscussieerd over de prioriteit van sport en bewegen. Het was duidelijk dat de ChristenUnie-leden groot belang hechten aan de inzet van de sportverenigingen. De vergadering werd afgesloten door wethouder Gerbert Priem met een verhaal over zijn eerste week als wethouder.

Download hier verkiezingsprogramma 2018

« Terug

Reacties op 'Ledenvergadering stelt verkiezingsprogramma vast'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.