Blog

 1. Ontsluitingsweg.png
  Door Niels Kok op 15 september 2023 om 14:18

  Zuidelijke ontsluiting

  In de raad van september is uitgebreid gesproken over de Zuidelijke Ontsluitingsweg. Er lag een voorstel op tafel om een plan uit te werken voor het 1e deel vanaf de Nijkerkerstraat-Halvinkhuizen, maar ook verder te kijken voor het doortrekken richting Voorthuizerstraat.

  Want dit college wil graag snelheid maken met de ontwikkeling van Halvinkhuizen en de ontsluiting van Putten-Zuid. In het coalitieakkoord staat hierover: ‘We kiezen voor een ontsluitingsweg Putten-Zuid (Halvinkhuizen), die ligt tussen de Nijkerkerstraat (aansluiting Henslare) en de Voorthuizerstraat. Het eerste deel van deze ontsluitingsweg wordt nu al meegenomen in de ontwikkeling van de woonwijk Halvinkhuizen. Het tweede deel (richting de Voorthuizerstraat) zal op een later moment worden ontwikkeld.’

  Lees meer over "Zuidelijke ontsluiting"

  Labels:

 2. christelijk-college-groevenbeek-putten.jpg
  Door Niels Kok op 15 september 2023 om 14:14

  Groevenbeek

  Het schoolgebouw van Groevenbeek (Harderwijkerstraat) is verouderd, terwijl het aantal leerlingen groeit. Op de locatie in Putten staan op dit moment 481 leerlingen ingeschreven. Groevenbeek wil op de locatie Putten graag doorgroeien tot maximaal 500 leerlingen.

  In het coalitieakkoord staat opgenomen dat we een besluit nemen over Groevenbeek. Doel is om de school ingrijpend te vernieuwen/verbouwen. Daarom heeft de raad een voorbereidingskrediet van € 1 miljoen beschikbaar gesteld voor het opstellen van een aanbesteding gereed bouwplan voor Groevenbeek. De VVD diende een motie in samen met Groevenbeek te onderzoeken hoe we HAVO/VWO kunnen realiseren. 

  Lees meer over "Groevenbeek"