Blog

 1. Plus program (49).jpg
  Door Niels Kok op 14 oktober 2023 om 11:28

  Omgevingsvisie Putten 2040

  Wat is de toekomst van ons dorp? Daarover doet de Omgevingsvisie grote uitspreken. De omgevingsvisie is een belangrijk onderdeel voor het invoeren van de omgevingswet. In de visie staan de kernwaarden van de gemeente Putten. De belangrijkste wijziging van de omgevingsvisie is dat als een inwoner een aanvraag heeft daar anders naar gekeken gaat worden. Eerst werd er gekeken naar een aanvraag met als reactie: Nee, tenzij. In de toekomst wordt er gekeken naar aanvragen Ja, mits. Hierdoor is er meer mogelijk voor inwoners, mits het past bij de Puttense waarden.

  De ChristenUnie heeft een motie ingediend om voor Putten-Zuid een zogenaamd ontwikkelperspectief op te stellen. Erik van Hemel: “Met het aanleggen van de zuidelijke ontsluitingsweg tussen N798 en N303 wordt de locatie ten zuiden van bedrijventerrein De Hoge Eng afgesneden van het buitengebied.

  Lees meer over "Omgevingsvisie Putten 2040"
 2. Cleenhorsterweg.jpg
  Door Niels Kok op 14 oktober 2023 om 11:23

  Zonnepark Cleenhorsterweg

  De raad heeft definitief geen verklaring van geen bedenkingen afgegeven voor het Zonnepark aan de Cleenhorsterweg. Toch wil de ChristenUnie graag stappen zetten in het opwekken van duurzame energie en heeft daarom een motie ingediend om toch verder te gaan met de plannen om te kijken of er een meerderheid kan komen in de raad voor dit Zonnepark. Belangrijk is dat we daarin de buurtbewoners meenemen en dat deze ook een zienswijze in kunnen dienen op de plannen. 

  Erik van Hemel: “Als ChristenUnie waren en blijven we voor het plan. Maar we nemen ook verantwoordelijkheid om uit deze ingewikkelde procedure te komen. 

  Lees meer over "Zonnepark Cleenhorsterweg"