Blog

 1. 23 Nov - bestaanszekerheid.jpg
  Door Niels Kok op 28 november 2023 om 13:07

  Beleidsplan Bestaanszekerheid

  De gemeenteraad heeft ingestemd met het Beleidsplan Bestaanszekerheid. Raadslid Saskia De Graaf - Bakker:  Als ChristenUnie vinden we dat iedereen mee moet kunnen doen.In dat licht is voor onze fractie het beleidsplan bestaanszekerheid erg belangrijk. Bestaanszekerheid heeft de afgelopen weken en maanden veel op politieke agenda’s gestaan en het gevaar bestaat dat een woord dan aan betekenis verliest en we niet zo helder hebben wat bestaanzekerheid of het gebrek daaraan nu eigenlijk inhoudt.

  Het goede nieuws is dat de meeste mensen in Putten zich geen zorgen hoeven te maken over hun bestaanszekerheid, dat is erg fijn. Het brengt ook met zich mee dat de meeste mensen in Putten wellicht zich ook niet zo goed kunnen voorstellen wat het inhoudt als je bestaanszekerheid in het geding komt, echter zijn in de media, als je goed zoekt, verhalen te vinden van mensen die dat aan den lijve hebben ondervonden.

  Lees meer over "Beleidsplan Bestaanszekerheid"
 2. 23 Nov - fase1.jpg
  Door Niels Kok op 24 november 2023 om 13:04

  Bestemmingsplan Halvinkhuizen 1e fase

  De gemeenteraad heeft unaniem het bestemmingsplan voor de 1e fase van Halvinkhuizen vastgesteld. Daardoor kan de bouw van maar liefst 310 woningen van start. Wethouder Bertus Cornelissen: “Het wordt een groene en dorpse woonwijk, waarin woningen worden gebouwd voor jong en oud, in allerlei prijsklassen. Een groot deel van deze wijk zal worden gebouwd door lokale ondernemers.”

  Raadslid Erik van Hemel: “Ik ben nu zo’n 7 jaar raadslid en ik heb in deze periode mooie en inmiddels ook de minder mooie kant van deze raadzaal gezien. Eén van de onderwerpen die - toen ik politiek actief werd – al op de agenda stond was de ontwikkeling van een nieuwe woonwijk in wat we toen nog Putten-Zuid noemden. Onze fractie wil dan ook de complimenten geven aan het projectteam dat hard heeft gewerkt aan de ontwikkeling van Halvinkhuizen. Inmiddels ligt er een bestemmingsplan voor het eerste kwadrant, waarmee meer dan 300 woningen gerealiseerd kunnen gaan worden.

  Lees meer over "Bestemmingsplan Halvinkhuizen 1e fase"
 3. Plus program (39).jpg
  Door Niels Kok op 2 november 2023 om 19:54

  Begrotingsraad

  Voorzitter, een aantal weken geleden was de Ossenmarkt. Een van de evenementen waar wij als dorp trots op zijn. Een evenement waar herinneringen zijn geschreven en herinneringen ook voor anderen worden  gemaakt. Mijn kinderen geen Puttenaer kenden het niet, maar hebben in al die jaren de Ossenmarkt leren kennen als een dag vrij, een bezoek aan de kleedjesmarkt en de oude machines achter het gemeentehuis.

  Helaas was ik die dag niet thuis maar aan het werk. Gelukkig kreeg ik de herinneringen die gemaakt werden later thuis te horen. Voor mij had de ossenmarkt ook een mindere herinnering. Na mijn werk fietste ik door het dorp onderweg naar huis. Zoals zo vaak na een evenement lag er hier een daar een hoopje afval en waren er bedrijven hun koopwaar aan het opruimen. Bij een van die hoopjes afval waren mensen aan het zoeken. Ik schrok, hier in Putten? Moeten daar mensen zoeken tussen afval? Een nare nasmaak voor een mooie evenement. Putten, ... een dorp waar voor iedereen het goed leven zou moeten zijn. 

  Lees meer over "Begrotingsraad"