Blog

 1. Schermafbeelding 2024-02-03 150220.png
  Door Niels Kok op 3 februari 2024 om 15:47

  Bestemmingsplan Bedrijventerrein Henslare

  De ChristenUnie kan zich in hoofdlijnen vinden in het bestemmingsplan Bedrijventerrein Henslare. Het is van belang voor Puttense ondernemers dat er nieuw bedrijventerrein wordt uitgegeven, zodat er ontwikkelruimte voor hen ontstaat. 

  Erik van Hemel: In 2022 hebben we opgeroepen tot onderzoek op het noordelijke perceel (tussen Benegas en de woonwijk Rimpeler). Ons beeld daarbij is dat qua ruimtelijke ordening een ontwikkeling vanuit het noorden richting het zuiden beter is dan een zuidelijke concentratie van het bedrijventerrein.  Na die oproep in 2022 zijn er stappen gezet vanuit de gemeente en de grondeigenaren. In de raadsvergadering hebben we aangegeven dat we dat onderzoek en mogelijke ontwikkelkansen in het noordelijke perceel op waarde willen schatten. Het liefst ziet de fractie van de ChristenUnie een maximale benutting van het noordelijke perceel, zonder dat daarbij de verdere ontwikkeling van dit bedrijventerrein wordt vertraagd.”

  Lees meer over "Bestemmingsplan Bedrijventerrein Henslare"
 2. Schermafbeelding 2024-02-03 150826.png
  Door Niels Kok op 3 februari 2024 om 15:45

  Vertrekpuntennotitie landelijk gebied

  Wat is de toekomst van het landelijk gebied van de Noord Veluwe? In de raadsvergadering gesproken over de vertrekpuntennotitie Landelijk gebied Noord-Veluwe. 

  Teunjan van Ooijen: In juli 2022 heeft de ChristenUnie een motie ingediend, die vroeg om een onderzoek naar Stikstof in onze regio en daarbij ook de provincie mee te nemen. Belangrijk voor de ChristenUnie is een balans tussen ecologie de natuur onze prachtige Veluwe en randmeren. Maar aan de andere kant de balans en ruimte voor boeren, economie en voedselproducenten.”

  Lees meer over "Vertrekpuntennotitie landelijk gebied"
 3. Schermafbeelding 2024-02-03 150540.png
  Door Niels Kok op 3 februari 2024 om 14:44

  EHPZ

  Samenwerken in de regio doet de gemeente Putten veel en op verschillende terreinen. Vanouds werken we samen op de Noord-Veluwe. Maar afgelopen jaar heeft de provincie de Noord-Veluwe opgedeeld in twee delen, waardoor Putten samen met Ermelo, Harderwijk en Zeewolde een regio vormt: EHPZ. EHPZ is een interessante samenwerking op verschillende gebieden. 

  Minister De Jonge heeft de provincies opdracht gegeven om met een ruimtelijke puzzel (het regioarrangement) te komen. Want als alle plannen in Gelderland worden gerealiseerd, is 1,8x de provincie nodig. De provincie heeft EHPZ gevraagd om voor hun gebied de puzzel te maken: passen alle ruimtevragen? De gemeente Putten heeft de Omgevingsvisie ingebracht die in 2023 is vastgesteld door de gemeenteraad. 

  Lees meer over "EHPZ"