Duurzaamheid

Duurzaamheid-112.webp
Door Niels Kok op 17 mei 2024 om 20:10

Duurzaamheid

De raad heeft het programmaplan Duurzaamheid vastgesteld. Het programma duurzaamheid gaat over plannen om klimaatdoelen uit 2050 en 2030 verder uit te werken en uit te voeren. Het programma kent vier pijlers: Energieneutraal, klimaatadaptatie, circulaire economie en biodiversiteit. 

Dit plan is de start van meerdere activiteiten die op de verschillende pijlers worden uitgevoerd. Elk jaar komt er een uitvoeringsagenda met daarbij de uitwerking. 

TeunJan van Ooijen: “Dit plan is een belangrijk thema voor de ChristenUnie. In de bijdrage in de raad is het woord rentmeesterschap genoemd. We hebben de aarde in bruikleen en moeten deze aarde aan een volgende generatie doorgeven.

Onder andere de volgende twee punten heeft de fractie meegenomen in de bijdrage. Eén ging over de organisatie CircuLaw. Deze organisatie helpt gemeenten op het vlak van de circulaire economie om daar meer op in te zetten. Voor de fractie was dit in het plan te minimaal uitgewerkt. Het tweede was een CO2 monitor inzetten om de voortgang van het plan duurzaamheid te monitoren. Door deze monitor kunnen we actiever sturen op de plannen die wij hebben en of deze voldoende worden uitgevoerd. 

De ChristenUnie fractie blijft dit thema op de voet volgen.