Financieel bericht

Financien.jpg
Door Niels Kok op 3 juli 2024 om 14:59

Financieel bericht

In de raad van 4 juli zijn er weer verschillende onderwerpen gepasseerd. Twee van deze stukken waren financiële stukken: de jaarcijfers over 2023. TeunJan van Ooijen: “Putten staat er financieel goed voor. De jaarrekening sluit met een voordelig saldo van baten en lasten van € 5.385.000. Dat geld zetten we opzij voor grote investeringen in de toekomst, zoals Groevenbeek, de sporthal, Halvinkhuizen en de zuidelijke ontsluitingsweg.”

In de commissie hebben wij het uitgebreid gehad over het zuinig boekhouden van de gemeente. Ook over de inclusieve samenleving is aan de orde geweest. Als ChristenUnie vinden we het belangrijk dat ook onze gemeentelijke organisatie daar een bijdrage aan levert. 

Het tweede financiële stuk ging over de halfjaarstukken van de Gemeente Putten. Daarin wordt duidelijk welke wijzigingen er zijn over het lopende jaar. Wijzigingen zijn bijvoorbeeld dat er meer geld uitgegeven moet worden aan het ophalen van afval omdat de vuilnisauto's van de gemeente niet beschikbaar zijn en ingehuurd moeten worden. 

De fractie van de ChristenUnie heeft aandacht gevraagd over de opvang van Oekraïners. De gemeente krijgt geld voor het opvangen en uitvoeren van de taakstelling mbt de Oekraïners. De gemeente heeft in het afgelopen half jaar geld hiervan overgehouden. Voor de fractie van de ChristenUnie is het belangrijk dat wij het geld wat wij hiervan over houden ook weer gebruiken. 

We geven dit geld een label waardoor het niet voor andere projecten gebruikt kan worden.